Kiskunhalas Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata

 

 

Elnök: Rostás László
Tel.: 06-30/477-87-10

 

Székhelye: Kiskunhalas
Címe: 6400 Kiskunhalas, Tó u. 36.
Telefonszáma: 77/528-064

Kiskunhalas Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának ügyfélfogadás megegyezik a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásával.

 

A képviselők ügyfélfogadása:

Rostás László elnök -minden hét szerdai napján 9-12 óráig
Szűcs Csaba (06/20-385-77-99)-alelnök-előzetes egyeztetés alapján.
Szabó Tünde ( 06/20-99-80-868)-előzetes egyeztetés alapján.
Kolompár László ( 06/30-207-46-75)-előzetes egyeztetés alapján.

A képviselők és az adminisztrátor munkáját segíti a szociális hálózat, mely cigány származású dolgozókból áll, ők közösségfejlesztő tanfolyamot végeztek. A cigány lakosság ismeri őket, bizalommal fordulnak hozzájuk.
A kisebbségi önkormányzat munkáját segíti az utcabizalmi hálózat is. Minden utca, - ahol nagyrészt cigány származású emberek élnek -, utcabizalmi embert választott saját soraiból. Ők felelnek az utcák rendben tartásáért, a konténerek kiürítéséért.
Az utcabizalmi hálózat és a szociális segítők együtt segítik a Közös Önkormányzati Hivatalnál, az iskoláknál, a rendőrségnél és az egészségügyben felmerülő – cigány lakossággal kapcsolatos - problémák megoldását.
A Cigány Kisebbségi Önkormányzatnál működik Jogvédő Iroda, amely főként a negatív diszkriminációval foglalkozik, de egyéb ügyekben is nyújt jogi tanácsadást.
A másik épület a Cigány Közösségi Ház, ahol rendezvényeket és oktatásokat tartanak.
A Cigány Kulturális Egyesület székhelye a Közösségi Házban van, itt tartja a próbáit is. A Cigány Közösségi Ház ad helyet a Bács-Kiskun Megyei Cigány Érdekképviseleti Szervezetnek.
A harmadik épület szolgálati lakás. Ez az épület valamikor cigány iskola, és orvosi rendelő volt. Kiskunhalas Város Önkormányzatának támogatásával újították fel, és tölti be jelenlegi funkcióját.